Welkom op onze site

Nieuwsgierig hoe de buurt er uit kan gaan zien? Lees meer..

 

Het project ‘goede buren gezocht’ gaat over een buurt. Een buurt waar mensen niet zomaar naast elkaar wonen. Een gevarieerde, sociale buurt waar alle bewoners meedoen. Een buurt waarin iedereen een 'goede buur' is.

De buurt wordt een gevarieerde buurt, omdat er veel verschillende mensen wonen. Jongeren, ouderen, mensen met en zonder verstandelijke, lichamelijke of psychische beperkingen, alleenstaanden en gezinnen. Het wordt een sociale buurt omdat burenhulp hier heel gewoon is. Mensen helpen elkaar als dat nodig en mogelijk is. Iemand helpen bij het koken, voor iemand boodschappen doen, iemands hond uitlaten of samen naar een evenement gaan als iemand dat niet alleen kan.

Een buurt waar buurtbewoners met elkaar bepalen hoe de buurt er uit ziet en wat er in de buurt gebeurt. Waar álle buurtgenoten worden aangesproken op dingen die zij goed kunnen en leuk vinden.

Deze buurt willen we in Almere bouwen. Op deze site leest u er meer over.

Het project ‘Goede buren gezocht’ wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS in het kader van het Transitieprogramma in de Langdurige Zorg.

Textgrootte aanpassen Grotere letter Kleinere letter afdrukken
resultaten sluiten